Dakota Bakes: Frisse Paas Citroentaart.

                                                        Dakota Bakes:
                         Pasen citroentaart     

                     
 Hoi allemaal,                                                                                                                In Dakota Bakes laat ik allemaal lekker en makkelijke recepten zien, die je gemakkelijk thuis kunt maken!
DAKOTABAKESDAKOTABAKESDAKOTABAKESDAKOTABAKES

Vandaag heb ik een leuk taartje gevonden met de kleuren en smaak geïnspireerd door Pasen! Dus als je niets te doen hebt met Pasen of op de  dag die je vrij krijgt van school, is deze taart een leuk idee om te bakken. Je kan natuurlijk deze taart ook op een anderen dag maken. Hij is ook lekker fris voor in de zomer!

 Duur van taart: 20 min+ 35 min oventijd.
citroentaart

Benodigdheden:
·        Taart of quichevorm van ca 23 cm

Ingrediënten:
·        75 gr boter  (om in te vetten)
·         4 eelt poedersuiker  (om te bestrooien)
·        125 gr bloem + 3 eetlepels bloem
·         1 citroen
·          3 eieren
·         200 gr suiker


Wat moet je doen?
Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de boter in stukjes en meng deze met de poedersuiker en 125 gr bloem. Kneed daarna goed door met je handen tot een egale deegbal. Vet een taart of quiche vorm in met een beetje boter en verdeel het deeg er over. Druk met je vingers het deeg uit totdat de hele bodem en de zijkant (ca 5 cm) bedekt zijn. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak de bodem 15 minuten in de oven goudbruin. (er hoeft geen steunvulling in). Rasp ondertussen de citroen en knijp hem daarna uit boven een kommetje. Klop de eieren, citroensap, citroenrasp, suiker en 3 eetl bloem met een mixer door elkaar. Haal de taartvorm uit de oven en giet het mengsel er in. Bak daarna nog 20 minuten n de oven totdat de vulling stevig is. Laat de taart afkoelen en bestrooi met een beetje poedersuiker. Leg eventueel nog voor de garnering een partje citroen in het midden van de taart.

   X
Dakota

Bron: www.leukerecepten.nl

CONVERSATION

0 reacties:

Een reactie posten

Back
to top