
Pasen
citroentaart
Hoi
allemaal, In
Dakota Bakes laat ik allemaal lekker en makkelijke recepten zien, die je
gemakkelijk thuis kunt maken!
DAKOTABAKESDAKOTABAKESDAKOTABAKESDAKOTABAKES
Vandaag heb ik een leuk taartje gevonden met de
kleuren en smaak geïnspireerd door Pasen! Dus als je niets te doen hebt met Pasen
of op de dag die je vrij krijgt van
school, is deze taart een leuk idee om te bakken. Je
kan natuurlijk deze taart ook op een anderen dag maken. Hij is ook lekker fris voor
in de zomer!
Duur van taart: 20 min+ 35 min oventijd.
Benodigdheden:
·
Taart of quichevorm van ca 23 cm
Ingrediënten:
·
75 gr boter (om in te
vetten)
·
4 eelt poedersuiker (om te bestrooien)
·
125 gr bloem + 3 eetlepels bloem
·
1 citroen
·
3
eieren
·
200 gr suiker
Wat
moet je doen?
Verwarm
de oven op 180 graden. Snijd de boter in stukjes en meng deze met de
poedersuiker en 125 gr bloem. Kneed daarna goed door met je handen tot een
egale deegbal. Vet een taart of quiche vorm in met een beetje boter en verdeel
het deeg er over. Druk met je vingers het deeg uit totdat de hele bodem en de
zijkant (ca 5 cm) bedekt zijn. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak de
bodem 15 minuten in de oven goudbruin. (er hoeft geen steunvulling in). Rasp
ondertussen de citroen en knijp hem daarna uit boven een kommetje. Klop de
eieren, citroensap, citroenrasp, suiker en 3 eetl bloem met een mixer door
elkaar. Haal de taartvorm uit de oven en giet het mengsel er in. Bak daarna nog
20 minuten n de oven totdat de vulling stevig is. Laat de taart afkoelen en
bestrooi met een beetje poedersuiker. Leg eventueel nog voor de garnering een
partje citroen in het midden van de taart.
X
Dakota
Bron:
www.leukerecepten.nl
0 reacties:
Een reactie posten